هفته نامه

احقاق حقوق مستضعفان در سایه قوه قضائیه

مجید ابهری

 رفتار شناس

 

با حضورحجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در راس این سازمان عدالت خواه و عدالت طلب، امید در دل مردم جوانه زده و با توجه به اختلاس‌ها و فسادهای به وجود آمده مردم به ویژه فرهیختگان امیدوار به احقاق حق گردیده اند.  مدتی که ایشان در راس قوه قضائیه قرار دارند، بازدید‌های سر زده ایشان از مراکز قوه قضائیه در تهران و شهرستان‌ها و همچنین برخورد قاطعانه وی با افرادی که با عمد و به شکل سازمانی به قصد سوء استفاده از بیت المال حرکت کرده اند، وحشت به دل آن‌ها انداخته و سبب شده تا به اصطلاح عوام دست و پای خود را جمع کنند.

بعضی از افراد تصور می کنند آقای  محسنی اژه‌ای یک نفر هستند و برخورد با باند‌های فساد که همچون طاعون بر جان سازمان‌ها و مراکز اقتصادی افتاده اند دشوار است و امید بسته اند که روزی این مبارزه حق طلبانه کند شده و یا متوقف گردد، باید بگویم چنین نیست. با توجه به سوابق ایشان در قوه قضائیه امیدواریم که این مبارزه به صورت ممتد و تداوم یافته باشد و غارت گران حقوق مردم به مجازات برسند.

دستگیری بعضی از چپاول گران در خارج از کشور و همچنین استرداد آن‌ها به کشور سبب شده تا  از فرار به خارج از کشور جلوگیری‌های مناسبی شود، دیگر غارتگران باور کرده اند که در هیچ کجا از کره زمین
در امنیت نخواهند بود. اما باید به عنوان یک
آسیب شناس و از نگاه کسی که ۴۳ سال در زمینه آسیب شناسی اجتماعی فعالیت نموده ام نکاتی را عرض کنم تا شاید مورد عنایت قرار گیرد؛ در مورد مبارزه با باند‌های قاچاق و مواد مخدر باید بگویم که مبارزه ایکه با این مارهای گوناگون صورت گرفته سبب شده تا آن‌ها یا به سوراخ‌های خود بخزند یا به دست عدالت سپرده شوند اما آن چه که در این زمینه باید مورد توجه، عنایت و عمل قرار گیرد موضوع دانه درشت‌ها  است که بسیاری از آن‌ها در خارج از کشور و حتی کشور‌های همسایه در حاشیه امن نشسته و افرادی از دسته‌های دوم، سوم و چهارم در کشور گرفتار چنگال عدالت شده اند؛ باید با وسایل مختلف سر کرده‌های باندها، آن‌ها که به قصد اجرای نقشه‌های شوم به ناتوی فرهنگی کمر همت بسته اند ،مورد مجازات قرار گیرند چرا که  این موضوع  تنها یک اصل ساده و نظری نیست؛ درست نیست که ما فکر کنیم این  عرضه کنندگان و تولید کنندگان مواد خانمان سوز تنها به قصد فعالیت‌های ویران گر اقتصادی حرکت کرده اند.

کسانی که دست به این کار خانمان برانداز زده‌اند فقط جنبه اقتصادی موضوع را مورد توجه قرار نداده بلکه قصد اصلی آن‌ها ویرانگری جوانان به عنوان امید و آینده سازان کشور بوده است؛ بنابراین ما نباید اجازه بدهیم آن‌ها به اهداف شوم خود نائل شوند. از طرف دیگر در مورد باندهای فساد اخلاقی و  بی‌حجابی باید بگویم که اصلی ترین میدان فعالیت این افراد فضای مجازی بوده که خوشبختانه قوه قضائیه و پلیس فتا در این زمینه وارد عمل شده و آسایش را از این گونه افراد سلب کرده اند اما همانطور که این افراد با سازمان یافتگی تمام دست به فساد  در کشور می‌زنند باید به طور سازمان یافته، گسترده و با استفاده از فرهیختگان و نخبگان دلسوز به مبارزه با آن‌ها رفت و فضای مجازی را برای حضور آنها ناامن ساخت.

آن چه که بیشتر مردم را آزار می دهد موضوع فساد   در ادارات و سازمان‌های دولتی و خصوصی است، باند ‌های فساد که به صورت خانواده‌های ویرانگر اقتصادی وارد سازمان‌ها شده اند با برنامه ریزی و دقت افراد خود را در سازمان‌ها گمارده و به طور منظم به فساد مشغول هستند، مجازات سنگین برای این گونه افراد و همچنین سر کرده‌های باند‌های آن‌ها مردم را به آرامش روحی  و روانی میرساند. اگر چه مردم گرانی، تورم و ده‌ها مشکل اقتصادی و اجتماعی دیگر را تحمل می کنند اما در این زمینه مایلند دستگاه عدالت برخورد‌های قاطعانه با مفسدان اقتصادی داشته باشد.

با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در قوه قضائیه، از آن جا که سوابق درخشان وی در مبارزه با باندهای مافیایی امید را به دل‌ها برگرداند، همانطور باید اعضای هیئت‌های علمی، اساتید و نخبگان دانشگاهی به کمک فکری قوه قضائیه رفته و با تحلیل‌ها و نگرش‌های خود قوه قضائیه را در این مبارزه مقدس یاری نمایند.اگر تنها در گوشه ای بنشینیم و امید به مبارزه با فساد داشته باشیم قوه قضائیه نیز امکانات انسانی محدودی دارد و نمی تواند با این فسادها در کوتاه مدت مبارزه کند؛ بنابر این دلسوزان انقلاب اسلامی و جامعه باید به کمک این قوه رفته و آن را در مبارزه‌های مقدس خود یاری نمایند.

در یک سال گذشته اصلی ترین مبارزه با باند‌های فساد و رشوه بوده، آن‌ها که حتی در گور‌های چندین میلیونی می خوابند و در ویلاهای متری چندین میلیون زندگی می کنند و با گذرنامه‌هایی که در جیب دارند به امید زندگی در کشور‌های اروپایی و آمریکایی مشغول چپاول مردم مظلوم کشور هستند، آن‌ها باید بدانند حضور و مبارزه ریاست   قوه قضائیه یک حضور مستمر و دائم بوده و مردم نیز تا پای جان از این گونه تلاش‌های مقدس حمایت خواهند نمود و کسانی که با برنامه ریزی‌های مدون همواره مشغول توطئه هستند باید بدانند که بسیاری از نخبگان و دلسوزان انقلاب اسلامی آن‌ها را راحت نخواهند گذاشت.

با توجه به برنامه‌های  قوه قضائیه باید به نکته مهمی اشاره کنم و آن مجازات‌های جایگزین به جای زندان است؛ زندان‌  خود موجب انتقال تجربه بزهکاران در زندان‌ها می شود. بنابر این کیفر‌های جایگزین برای افرادی که برای نخستین بار دست به ارتکاب جرم زده و یا غیر عمد دچار مشکلاتی شده اند می تواند آن‌ها را در خدمت جامعه قرار دهد. برای بسیاری از نوجوانان و جوانان می توان به جای زندان، خدمات اجتماعی را تعیین و اعمال نمود تا آن‌ها نیز در آینده به مخاطره نیفتند.

نکته مهمتر دیگر خانواده‌های زندانیان هستند که باید در پرتو الطاف و محبت‌های نظام جمهوری اسلامی مورد حمایت قرار گرفته و از سقوط آن‌ها در مسیر آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود. آموزش حرفه و رشته‌های مختلف فنون به زندانیان و اشتغال زایی برای آن‌ها بعد از خروجشان از زندان می تواند به عنوان واکسیناسیون پیشگیری عمل نموده و از مراجعت مجدد آن‌ها به زندان‌ها جلوگیری کند. افزایش و گسترش سامانه عدل ایران برای جلب مشارکت مردم در فعالیت‌های پیشگیرانه نقطه امید و اتکایی در جامعه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *