آیین اعطاء پروانه نخستین دوره میانجیگری استان هرمزگان با حضور رئیس کل دادگستری و جمعی از مسئولان قضایی در بندرعباس برگزار شد.
طی مراسمی با حضور مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان، رئیس توسعه حل اختلاف استان، دادستان بندرعباس و جمعی از مسئولان قضایی، چهار نفر از کارآموزان نخستین دوره میانجیگری استان هرمزگان، پروانه فعالیت حرفهای خود را دریافت نمودند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در جریان این مراسم گفت: بر اساس مفاد ماده ۸۲ قانون آیین دادرسی کیفری و آیین نامه میانجیگری در امور کیفری مصوب هیئت وزیران، در جرائم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است، مقام قضایی میتواند برای حصول سازش بین طرفین، موضوع را با توافق آنان به شورای حل اختلاف یا شخص یا مؤسسهای برای میانجیگری ارجاع دهد.
وی تصریح کرد: در نتیجه برگزاری نخستین آزمون میانجیگری با حضور ۷۱ نفر شرکت کننده آقا و خانم در استان هرمزگان، ۴۰ نفر به دوره کارآموزی راه یافتند که از این تعداد ۴ نفر با موفقیت دوره کارآموزی خود را به پایان رسانده و موفق به دریافت پروانه کار شده اند. قهرمانی خاطر نشان کرد: از این تعداد، ۲ نفر در بندرعباس، یک نفر در شهرستان جاسک و یک نفر نیز در شهرستان میناب از امروز و با دریافت پروانه کار، فعالیت حرفهای خود را در عرصه میانجیگری آغاز خواهند کرد.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به اینکه ۸ نفر از پذیرفته شدگان آزمون میانجیگری سال ۱۴۰۰ نیز دوره کارآموزی خود را آغاز نموده اند، یادآور شد: مرحله سوم جذب میانجیگران استان هرمزگان نیز در سال ۱۴۰۱ برگزار شده است که پس از نام نویسی، برای ۱۴ نفر تشکیل پرونده شده است. وی در ادامه با اشاره به تسریع در به سرانجام رسیدن امور با استفاده از ظرفیت میانجیگری به جای مراجعه به مراجع قضایی، گفت: امیدواریم این موضوع سبب کاهش اطاله دادرسی و کاهش هزینههای مردم شود و آثار و برکات خوبی به همراه داشته باشد.رئیس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین اظهار کرد: طبق قانون آیین دادرسی کیفری و مصوبه هیئت دولت برای ارجاع پرونده به میانجیگری سه مسیر در نظر گرفته شده که یک مسیر آن از طریق دادسراها و دادگاه ها، مسیر دوم از شوراهای حل اختلاف و مسیر سوم مراجعه مستقیم مردم به میانجیگران است.