
علیرضا سزاوار: بررسیهای سازمان بازرسی کل کشور در خصوص پرونده مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران پایان یافته است. سرانجام گزارش سازمان بازرسی نهایی شد و در اولین ساعات وقت اداری روز یکشنبه ۱شهریور۱۳۹۹ برای دادستان عمومی و انقلاب تهران ارسال شد.
بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، هشت نفر از فدراسیون فوتبال به اتهام «اهمال منجر به تضییع و ایجاد دین بر ذمه فدراسیون و ورود خسارت به اموال دولتی و حقوق عمومی و تضییع آنها» به دادستانی عمومی و انقلاب تهران احضار شدهاند.
نخستین موج احضار
برخی از سایت های خبری اعلام کردهاند که تمامی مدیرانی که پای قرارداد مارک ویلموتس را در تاریخ ۱ژوئن۲۰۱۹ امضا کرده بودند، احضار شدهاند. این هشت نفر «مهدی تاج»، «محمود شیعی»، «محمود اسلامیان»، «هدایت ممبینی»، «حیدر بهاروند»، «عبدالکاظم طالقانی»، «فریدون اصفهانیان» و «لیلا صوفیزاده» معرفی شده اند.
پس از حضورمسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان، به عنوان معرف مارک ویلموتس به فدراسیون فوتبال ایران در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اصل ۹۰ برای پاسخگویی، این نخستین موج احضار مدیران ورزشی به دادسرا است.
از بهروز زنجانی، مترجم فدراسیون فوتبال در زمان عقد قرارداد با ویلموتس که در اروپا ساکن است نیز احتمالا به عنوان شاهد دعوت خواهد شد. همچنین از «محمدرضا ساکت»، دبیر سابق فدراسیون فوتبال ایران، هم به عنوان یکی از مدیرانی که در نوبت دوم به دادسرای انقلاب احضار خواهد شد، نام برده میشود.
اما آنچه وضعیت را برای مهدی تاج به تازگی بغرنج کرد، مصاحبهای بود که با وبسایت «ورزش سه» انجام داد. هرچند که قرار بود رئیس سابق فدراسیون فوتبال در این مصاحبه، فرصتی برای دفاع از خود پیدا کند، اما جملات آشفته و دست و پا زدنش برای غرق نشدن، وضعیت او را وخیمتر کرد.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال ایران در دفاع از خود و هیئترئیسه فدراسیون گفته بود: «مگر پولهای کلان و ارزهای ۴۲۰۰ تومانی که وزرا ناپدید کردند از حساب آنها برداشته شد؟»؛ او گفته بود که نه خودش و نه اعضای هیئترئیسه، این بدهی را پرداخت نخواهند کرد.
کاربران در شبکه های اجتماعی واکنش های جالبی به این ماجراها داشتند.
اکبر قاسمی در اینستاگراماش به ابعاد دیگری از این ماجرا اشاره کرد و نوشت: پای رفقای طبری هم به پرونده ویلموتس بازشد.
مربی سابق تیم ملی ادعا کرد او و مایلیکهن وقتی به قراردادویلموتس اعتراض کردنداز سوی متهم پرونده طبری محکوم شدهاند.
فریادشیران خسارت ویلموتس باید با توقیف اموال اعضای هیئت رئیسه فدراسیون که قرارداد را امضا کردند پرداخت شود نه از بیت المال.
فاطمه مقصودی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در صفحه توییترش در انتقاد به قرارداد فدراسیون فوتبال نوشت: هرچه سریعتر میبایست #فتحعلی_شاه_های_فوتبال ایران که تصویبکنندگان قرارداد ننگینِ #ترکمنچای_ورزشی با سر مربی سابق تیم ملی هستند؛ شناسایی و ممنوع الخروج شده و اموالشان توقیف شود و همچنین در برابر ملت شریف ایران پاسخگو باشند.
محمد جواد درباغی هم توییت زد: این قرارداد ویلتموس چون سر تیم ملی بود گندش در اومد و سروصدا کرد وگرنه بعضی از این تیمهای داخلی چقدر بازیکن آشغال خرجی میخرن یا مربی مزخرف، بعد چند ماه چند میلیون دلار بدهی بالا میارن. وزارت ورزشم سر تعداد طرفداراشون هر سری پول رو وصول میکنه.
پارسی هم به تحریمها اشاره کرد و نوشت: قرارداد با ویلتموس هر قدر هم که بد بسته شده باشد اگر ایران تحریم بانکی نبود و مشکلات FATF هم وجود نداشت فدراسیون میتوانست اقساط او را به موقع پرداخت کند و ویلتموث الان مربی تیم ملی بود و این پولها را به عنوان دستمزد دریافت میکرد مثل خیلی قراردادهای بد دیگر که بالاخره تمام شدند
بنیامین هم به بخش مهمی از قرارداد اشاره کرد و نوشت: اومدن یه قرار دادن بستن با سرمربی تیم ملی، بعد یه بند توشه که نوشته در صورت فسخ قرارداد توسط مربی، فدراسیون ایران باید تا ۳ ماه بعد حقوقشو بده، و داخل پرانتز نوشتن که “ یا یک مبلغ مشخص”. حالا مبلغ مشخص ینی چقدر؟ هر قدر( و حالا مربیه درخواست ۶ میلیون یورو کرده و پرونده رو برده)
کاربری به نام آقا گل با انتشار عکس ویلموتس در کنار تعدادی از کارگران گل گهر سیرجان نوشت: از مارک ویلموتس به جز این قرارداد میلیاردی چیزهای دیگری هم به یادگار مانده. از جمله همین عکسهای سوررئال یادگاری.
مربی تیم ملی را دعوت کردهاند برای تماشای بازی گلگهر سیرجان و پارس جم. بعد بردهاندش برای افتتاح خط تولید کنسانترۀ گل گهر!
سامان هم در توییترش نوشت: ولی بحث مهمتر من اینه که امروز بعضی کاسه داغتر ازاش شدند که تا قبل از اعلام رای فیفا، و حداقل تا قبل فسخ ویلموتس عین خیالشون نبود. در حالی که اگر به وظایف رسانه نگاه کنیم، باید زودتر از رخ دادن اتفاق ته و توی ماجرا رو در میاوردند. کجای دنیا قرارداد مربی تیم ملی محرمانه است؟