
به هدایت و مدد الهی برنامهریزی کردیم و نتیجه این است که موازنهی قدرت در فلسطین دگرگون شد و امروز غزّه میتواند در برابر تهاجم نظامی دشمن صهیونیست بایستد و بر آن پیروز شود. این تغییر معادله در بخش موسوم به سرزمینهای اشغالی خواهد توانست قضیّهی فلسطین را به گامهای نهایی نزدیک کند.
تشکیلات خودگردان در این امر تکلیفی بزرگ برعهده دارد. با دشمن وحشی جز با اقتدار و از موضع قدرت نمیتوان سخن گفت، و زمینهی این اقتدار بحمدالله در ملّت شجاع و مقاوم فلسطین آماده است. جوانان فلسطینی امروز تشنهِی دفاع از کرامت خویشند. حماس و جهاد اسلامی در فلسطین و حزبالله در لبنان، حجّت را بر همه تمام کردهاند. دنیا فراموش نکرده و نخواهد کرد آن روزی را که ارتش صهیونیست مرزهای لبنان را شکست و تا بیروت پیش آمد و آن روزی را که قاتل جنایتکاری به نام آریل شارون در صبرا و شتیلا حمّام خون به راه انداخت، و نیز فراموش نکرده و نخواهد کرد آن روزی را که همین ارتش در زیر ضربات کوبندهی حزبالله چارهای جز این نیافت که با دادن تلفات فراوان و با اعتراف به شکست، از مرزهای لبنان عقبنشینی کند و برای آتشبس به التماس بیفتد؛ دست پُر و موضع قدرت یعنی این. حال بگذار فلان دولت اروپایی که باید به خاطر فروش موادّ شیمیایی به رژیم صدّام تا ابد شرمسار باشد، حزباللهِ مجاهدِ سرافراز را غیر قانونی بداند. غیر قانونی، رژیمی مثل آمریکا است که داعش را تولید میکند و رژیمی مثل آن دولتِ اروپایی است که هزاران نفر در بانهی ایران و حلبچهی عراق بر اثر موادّ شیمیاییاش به کام مرگ میروند. ایشان تصریح کردند: سخن آخر آن است که فلسطین متعلّق به فلسطینیان است، و باید با ارادهی آنان اداره شود. طرح همهپرسی از همهی ادیان و اقوام فلسطینی -که از نزدیک به دو دههی پیش از این ارائه کردهایم- تنها نتیجهای است که باید بر چالشهای امروز و فردای فلسطین مترتّب شود. این طرح نشان میدهد که ادّعای یهودی ستیزی که غربیان با بوقهای خود آن را تکرار میکنند، بکلّی بیاساس است. در این طرح، فلسطینیانِ یهودی و مسیحی و مسلمان، در کنار هم در یک همهپرسی شرکت و نظام سیاسی کشور فلسطین را تعیین میکنند؛ آنچه قطعاً باید برود نظام صهیونیستی است و صهیونیسم، خود بدعتی در آئین یهود و کاملاً بیگانه از آن است.ایشان تاکید کردند: عامل و مجرم اصلی این فاجعه، دولتهای غربی و سیاستهای شیطانی آنها بود. آن روزی که دولتهای فاتح جنگ اوّل جهانی، منطقهی غرب آسیا، یعنی قلمرو آسیایی حکومت عثمانی را به عنوان مهمترین غنیمت جنگی، میان خود در کنفرانس پاریس تقسیم میکردند، نیاز به یک پایگاه امن در قلب این منطقه را برای تضمین سلطهی دائمی خود بیش از پیش احساس کردند. انگلیس از سالها پیش از آن، با طرح بالفور زمینه را آماده کرده و با همفکری زرسالاران یهودی بدعتی به نام صهیونیسم را مهیّای نقشآفرینی کرده بود؛ و اکنون زمینههای عملی آن فراهم میشد. از همان سالها مقدّمات را بتدریج در کنار هم چیدند و سرانجام پس از دوّمین جنگ جهانی با استفاده از غفلت و گرفتاری دولتهای منطقه، ضربهی خود را وارد آوردند و رژیم جعلی و دولتِ بدون ملّتِ صهیونیست را اعلام کردند. آماج این ضربه در درجهی اوّل ملّت فلسطین و در درجهی بعد همهی ملّتهای این منطقه بودند.
رهبر انقلاب فرمودند: نگاه به حوادث بعدی منطقه نشان میدهد که هدف اصلی و نزدیک غربیها و کمپانیداران یهودی از ایجاد دولت صهیونیست، بنای یک پایگاه حضور و نفوذ دائمی برای خود در غرب آسیا و امکان دسترسی نزدیک برای دخالت و تحمیل و تسلّط بر کشورها و دولتهای این منطقه بود. از این رو رژیم جعلی و غاصب را به انواع امکانات قدرتآفرین -چه نظامی و چه غیر نظامی- حتّی تسلیحات اتمی مجهّز کردند و رشد این غدّهی سرطانی را در پهنهی نیل تا فرات در برنامههای خود گنجاندند. متأسّفانه اغلب دولتهای عرب پس از مقاومتهای نخستین که برخی از آنها تحسینبرانگیز بود، بتدریج تسلیم شدند و بخصوص پس از ورود ایالات متحدّهی آمریکا به عنوان متولّی مسئله، هم وظیفهی انسانی و اسلامی و سیاسی، و هم غیرت و نخوت عربی خود را به فراموشی سپرده و با امیدهای واهی به هدفهای دشمن کمک کردند. «کمپ دیوید» مثال روشنی از این حقیقت تلخ است.
ایشان تاکید کردند: گروههای مبارز نیز پس از برخی مجاهدتهای فداکارانه در سالهای نخست، بتدریج به راه بیفرجام مذاکره با اشغالگر و حامیانش کشانده شدند و خطّ سیری را که میتوانست به تحقّق آرمان فلسطین منتهی شود، رها کردند. مذاکره با آمریکا و دیگر دولتهای غربی و نیز با مجامع بیخاصیّت بینالمللی، تجربهی تلخ و ناموفّق فلسطین است.
نشان دادن شاخهی زیتون در مجمع عمومی سازمان ملل، نتیجهای جز قرارداد خسارتبار «اُسلو» نداشت و سرانجام هم به سرنوشت عبرتانگیز یاسر عرفات منتهی شد.
رهبر انقلاب تاکید کردند: طلوع انقلاب اسلامی در ایران، فصل جدیدی در مبارزه برای فلسطین گشود. از اوّلین قدمها یعنی بیرون راندن عناصر صهیونیست که ایرانِ دورانِ طاغوت را یکی از پایگاههای امن خود میشمردند و سپردن محلّ سفارت غیر رسمی رژیم صهیونیست به نمایندگی فلسطین و قطع جریان نفت تا کارهای بزرگ و فعّالیّتهای گستردهی سیاسی، همه موجب پدید آمدن «جبههی مقاومت» در کلّ منطقه شد و امید به حلّ مسئله در دلها شکفت. با ظهور جبههی مقاومت، کار بر رژیم صهیونیستی سخت و سختتر شد ــ و البتّه در آینده بسی سختتر هم خواهد شد انشاءالله ــ ولی تلاش حامیان آن رژیم و در رأس آنان آمریکا در دفاع از آن هم بشدّت افزایش یافت. پیدایش نیروی مؤمن و جوان و فداکار حزبالله در لبنان و تشکیل گروههای پُرانگیزهی حماس و جهاد اسلامی در درون مرزهای فلسطین نه تنها سردمداران صهیونیست بلکه آمریکا و دیگر ستیزهگران غربی را هم مضطرب و سراسیمه کرد و یارگیری از درون منطقه و از درون جامعهی عربی را در صدر برنامههای آنان پس از پشتیبانیهای سختافزاری و نرمافزاری از رژیم غاصب قرار داد. نتیجهی کار پُرحجم آنان، امروز در رفتار و گفتار برخی سردمداران دولتهای عربی و برخی فعّالان خائن سیاسی و فرهنگی عرب، آشکار و جلویِ چشم همه است.
ایشان فرمودند: امروز از هر دو سو فعّالیّتهای متنوّعی در صحنهی مبارزه ظهور میکند، با این تفاوت که جبههی مقاومت رو به اقتدار و امیدِ فزاینده و جذب روزافزون عناصر قدرت پیش میرود و بعکس جبههی ظلم و کفر و استکبار روز به روز تهیتر و مأیوستر و کمتوانتر میشود. نشانهی روشن این مدّعا آن است که ارتش صهیونیست که یک روز ارتشی شکستناپذیر و برقآسا شمرده میشد و ارتشهای بزرگ دو کشور
مهاجم را در ظرف چند روز متوقّف میکرد، امروز در برابر نیروهای مبارز مردمی در لبنان و غزّه مجبور به عقبنشینی و اعتراف به شکست میشود. با این حال عرصهی مبارزه بشدّت خطیر و تغییرپذیر و نیازمند مراقبت دائمی است و موضوع این مبارزه بسی مهم و سرنوشتساز و حیاتی است. هر گونه غفلت و سهلاندیشی و خطا در محاسبات اساسی، زیانهای سنگین وارد خواهد کرد.
ایشان در ادامه «به همه کسانی که دل در گرو فلسطین دارند» چند توصیه فرمودند: مبارزه برای آزادی فلسطین، جهاد فی سبیل الله و فریضه و مطلوب اسلامی است. پیروزی در چنین مبارزهای تضمین شده است، زیرا فرد مبارز حتّی در صورت کشته شدن هم به اِحدی الحُسنیین دست یافته است. بجز این، مسئلهی فلسطین یک مسئلهی انسانی است، بیرون کردن میلیونها انسان از خانه و مزرعه و محلّ زندگی و کسب خود، آن هم با قتل و جنایت، هر وجدان انسانی را آزرده و متأثّر میکند و در صورت داشتن همّت و شجاعت به مقابله وادار میسازد. پس محدود کردن آن به یک مسئلهی صرفاً فلسطینی و حدّاکثر عربی، خطایی فاحش است. آنها که سازش چند عنصر فلسطینی یا حکّام چند کشور عربی را مجوّز عبور از این مسئلهی اسلامی و انسانی میشمرند، بشدّت دچار خطا در فهم مسئله و احیاناً دچار خیانت در تحریف آنند.
رهبر انقلاب ادامه دادند: هدف این مبارزه، آزادی همهی سرزمین فلسطین -از بحر تا نهر- و بازگشت همهی فلسطینیان به کشور خویش است. فروکاستن آن به تشکیل دولتی در گوشهای از این سرزمین، آن هم به شیوهی تحقیرآمیزی که در ادبیّات صهیونیستهای بیادب از آن یاد میشود، نه نشانهی حقجویی است و نه نشانهِی واقعبینی است. واقع آن است که امروز میلیونها فلسطینی به مرتبهای از اندیشه و تجربه و اعتماد به نفْس رسیدهاند که بتوانند این جهاد بزرگ را وجههی همّت سازند و البتّه به نصرت الهی و پیروزی نهایی مطمئن باشند، که فرمود: وَ لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه، اِنَّ اللهَ لَقَوِیٌّ عَزیزٌ؛(۱) بیشک بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان آنها را یاری و با آنان همدردی خواهند کرد انشاءالله.
ایشان فرمودند: هر چند بهره گرفتن از هر امکان حلال و مشروع در این مبارزه مُجاز است و از جمله حمایتهای جهانی، ولی مؤکّداً باید از اعتماد به دولتهای غربی و نیز مجامع جهانیِ ظاهراً یا باطناً وابسته به آنها پرهیز کرد. آنها با هر موجودیّت اثرگذار اسلامی دشمنند؛ آنها به حقوق انسانها و ملّتها بیاعتنایند؛ آنها خود عاملِ بیشترین خسارتها و جنایتها به امّت اسلامیاند؛ هم اکنون کدام نهاد جهانی یا کدام قدرت جنایتکار پاسخگوی ترورها، قتلعامها، جنگافروزیها، بمبارانها، و قحطیهای مصنوعی در چندین کشور اسلامی و عربی است؟
رهبر انقلاب تصریح کردند: امروز دنیا یک به یک تعداد قربانیان کرونا را در سراسر جهان میشمارد، امّا هیچ کس نپرسیده و نمیپرسد
قاتل و مسئول صدها هزار شهید و اسیر و مفقود در کشورهایی که آمریکا و اروپا در آن آتش جنگ
را روشن کردهاند کیست؟ مسئول این
همه خون بناحق بر خاک ریخته در افغانستان، یمن، لیبی، عراق، سوریه و دیگر کشورها کیست؟ مسئول این همه جنایت و غصب و تخریب و ظلم در فلسطین کیست؟ چرا هیچ کس این میلیونها کودک و زن و مردِ مظلوم در جهان اسلام را شمارش نکرد؟ چرا کسی قتلعام شدن مسلمانان را تسلیت نمیگوید؟ چرا میلیونها فلسطینی باید هفتاد سال از خانه و کاشانهِی خود دور بوده و در تبعید به سر برند؟ و چرا قدس شریف، قبلهی اوّل مسلمانان باید مورد اهانت قرار گیرد؟ سازمان به اصطلاح ملل به وظیفهی خود عمل نمیکند و نهادهای به اصطلاح حقوق بشری مُردهاند. شعار «دفاع از حقوق کودک و زن» شامل کودکان و زنان مظلوم یمن و فلسطین نمیشود. این چنین است وضع قدرتهای ظالم غربی و مجامع وابستهی جهانی؛ وضع برخی دولتهای دنبالهرو آنان در منطقه هم در بیآبرویی و رسوایی بدتر از آن است که به بیان آید. پس جامعهی مُسلمِ غیور و دیندار باید به خود و نیروی درونیاش تکیه کند؛ دست قدرتمند خود را از آستین بیرون آوَرَد
و با توکّل و اعتماد به خداوند از موانع عبور کند.
ایشان تاکید فرمودند: سیاست عادّیسازی حضور رژیم صهیونیستی در منطقه یکی از عمدهترین سیاستهای ایالات متّحدهی آمریکا
است. برخی دولتهای عـــربی منطقه که
نقش پادوی آمریکا را ایفا میکنند، در این باره به تهیّهی مقدّمات لازم آن، از قبیل ارتباطات اقتصادی و امثال آن پرداختهاند؛ این تلاشها یکسره عقیم و بینتیجه است. رژیم صهیونیستی زائدهای مهلک و زیانِ محض برای این منطقه است و بیقین ریشهکن و ازاله خواهد شد، و بیآبرویی و سیهرویی برای کسانی خواهد ماند که امکانات خود را در خدمت این سیاست استکباری نهادهاند. برخی برای توجیه این رفتار زشت، استدلال میکنند که رژیم صهیونیستی واقعیّتی در منطقه است، بیآنکه به یاد آورند که با واقعیّتهای مهلک و زیانبخش باید مبارزه کرد و آن را ازاله کرد. امروز کرونا یک واقعیّت است و همهی انسانهای باشعور، مبارزه با آن را واجب میدانند. ویروس دیرپای صهیونیسم بیگمان از این پس دیری نمیپاید و به همّت و ایمان و غیرت جوانان از این منطقه ریشهکن خواهد شد.
رهبر انقلاب فرمودند: اصلیترین توصیهی اینجانب توصیه به تداوم مبارزه و سامان بخشیدن به سازمانهای جهادی و همکاری آنان با یکدیگر و گسترش عرصهی جهاد در همهی سرزمینهای فلسطینی است. همه باید ملّت فلسطین را در این جهاد مقدّس یاری کنند. همه باید دست مبارز فلسطینی را پُر، و پشت او را محکم کنند. ما با افتخار، هر چه در توان داشته باشیم در این راه انجام خواهیم داد. یک روز تشخیص ما این شد که مبارز فلسطینی، دین و غیرت و شجاعت دارد و تنها مشکل او دستِ تهی از سلاح او است
آیت الله رئیــسی، آمـادگی قـــوه قــــضاییه جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری استیـــفای حقوق ملت فلسطین و رسیــــدگی به جنایتها و تجـــاوزهای رژیم صهیونیستی در مراجع حقوقی ملی و بین المللی
با همفکری و همکاری کشورهای اسلامی را اعلام کرد.
آیت الله رئیسی همزمان با فرا رسیدن روز جهانی قدس در پیامی به وزرای دادگستری کشورهای اسلامی، آمادگی
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری استیفای حقوق ملت فلسطین و رسیدگی به جنایتها و تجاوزهای رژیم صهیونیستی در مراجع حقوقی ملی و بین المللی
با همفکری و همکاری این کشورها را اعلام کرد. وی در بخشی از این پیام با اشاره به ۷ دهه تلاش آمریکا و برخی دولتهای اروپایی برای استمرار اشغالگری رژیم صهیونیستی با پول و زور و فریب، «حق تعیین سرنوشت» را به عنوان حق
انکار ناپذیر هر ملت مورد تاکید قرار داده و روز قدس را روز تثبیت
بیت المقدس به عنوان پایتخت همیشگی کشور فلسطین
از بحر تا نهر دانسته است.
رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «مقاومت» ابتکار ملت فلسطین برای استمرار حیات خود است، استیفای کامل حقوق ملت فلسطین و برقرار عدالت را شرط اصلی استقرار صلح و آرامش پایدار دانسته و بر ضرورت به کارگیری همه ظرفیتهای ملی، منطقهای و بین المللی دستگاه قضایی کشورهای اسلامی در حمایت از مظلوم و مقابله با ظلم تاکید مینماید.
متن کامل این پیام به شرح زیر است:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
«الَّذِینَ أُخْرِجُوا مِنْ دِیَارِهِمْ بِغَیْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ یَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِیَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیرًا وَلَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ»
(سوره حج آیه۴۰)
هر چند زور بتواند با فریب افکار عمومی جای «عادل» و «ظالم» را جابه جا کند؛ اما هیچ ترفندی حتی گذر زمان و قدرت زورمداران هم نمیتواند «ظلم» را جای «عدل» بنشاند. بیش از ۷ دهه است که آمریکا و برخی دولتهای اروپایی تلاش میکنند تا با پول و زور و فریب، اشغالگری رژیم صهیونیستی را استمرار بخشند، اما «حق تعیین سرنوشت» حق انکار ناپذیر هر ملت است و «مقاومت» ابتکار ملت فلسطین برای جلوگیری از محو این حق و استمرار حیات خود است و لذا «حق مقاومت» از بین رفتنی نیست. از همین رو با وجود ترفندهای مختلف آمریکا و متحدانش نه توانستهاند از حق مقاومت ملت فلسطین «مشروعیت زدایی» کرده و موجودیت این ملت را محو کنند و نه توانستهاند برای اشغالگری و تجاوزپیشگی صهیونیستها «مشروعیت زایی» کرده و موجودیت جعلی آنها را هویت بخشند.
جمعه آخر ماه مبارک رمضان هر سال که از سوی
حضرت امام خمینی سلام الله علیه به نام روز جهانی قدس نام گذاری شده، روز اعلام جهانی حیات ملت فلسطین و روز رزمایش جهانی حمایت از «حق مقاومت»
در برابر اشغال، تجاوز و جنایت رژیم صهیونیستی و
روز تثبیت بیت المقدس به عنوان پایتخت همیشگی کشور فلسطین از بحر تا نهر است.
استیفای کامل حقوق ملت فلسطین و برقراری عدالت، شرط اصلی استقرار صلح و آرامش پایدار است، از این رو گسترش دامنه اشغالگری صهیونیستها به کرانه غربی در چارچوب طرح موهوم معامله قرن، ترفندی آمریکایی است که نه تنها برای محو ملت فلسطین. بلکه با هدف تعمیق خشونت و توسعهای جنگ در منطقه است. امروز هیچکس شک ندارد که رژیم صهیونیستی با جنایت و تجاوز در حق ملت فلسطین و دیگر ملتهای منطقه از جمله لبنان و سوریه، رکورددار جهانی نقض اصول بنیادین حقوق انسانی، حقوق بین الملل بشر دوستانه و حقوق بین الملل بشر است. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از حق بدیهی و مشروع مقاومت ملت فلسطین، ابتکار رهبر انقلاب اسلامی امام خامنهای را که سال گذشته به عنوان سند شورای امنیت سازمان ملل منتشر شد، راه حل صلح آمیز و پایدار برای احقاق حق فلسطینیها و پایان دادن به اشغال و تجاوز دانسته و بر ضرورت به کارگیری همه ظرفیتهای ملی، منطقهای و بین المللی دستگاه قضایی کشورهای اسلامی در حمایت از مظلوم و مقابله با ظلم تاکید مینماید.
از این رو قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای پیگیری استیفای حقوق ملت فلسطین و رسیدگی به جنایتها و تجاوزهای رژیم صهیونیستی در مراجع حقوقی ملی و بین المللی با همفکری و همکاری جناب عالی و دستگاه قضایی کشور شما ابراز میدارد تا مسئولیت انسانی و وظیفه دینی خود در قبال ملت مظلوم فلسطین را جامه عمل بپوشانیم.
سید ابراهیم رئیسی
شخص حق دخل و تصرف و تصمیمگیری در مورد مالش را دارد و خصوصاً اینکه دیگری حق تعرض و تجاوز به آن را نخواهد داشت.
در خصوص حق تعیین سرنوشت نیز همه انسانها سرنوشتشان را خودشان رقم می زنند و این حق جزو همان دسته حقوقی است که هیچکس در هیچ کجای جهان نمی تواند آن را نقض و یا انکار کند. این موضوع ربطی به اعتقادات افراد ندارد و هر کس صرف نظر از اعتقاداتش حق مالکیت و تعیین سرنوشت خودش را دارد.
فلسطین بخشی از امپراتوری عثمانی بود که پس از فرو پاشیده شدن آن در جنگ جهانی اول، به کشورهای کوچک متعددی تقسیم شد.
در فرایند شکل گیری یا استقلال این کشورها، کشورهای غربی برای استمرار استعمار خود در قالبهای نوین، با ظاهر حمایت از این کشورهای تازه تشکیل یافته و تازه مستقل شده، با طراحی نوعی نظام قیمومت
هر یک را به نوعی مستعمره خود قرارداده و با قراردادن کشورها در چند دسته، دوره سرپرستی برای آنها معین کردند که در این دوره امور کشور تحت سرپرستی یکی از کشورهای اروپایی طی گردد. در لوای این خیرخواهی ظاهری در حقیقت نوعی استعمار نوین به نام حمایت، آموزش و تقویت حکمرانی مستقل از سوی کشورهای اروپایی نسبت به این کشورهای اسلامی تفکیک یافته صورت گرفت.
به عنوان نمونه در این تقسیم غنائم جنگ جهانی اول، لبنان سهم
فرانسه شد و فلسطین و عراق، سهم انگلستان شدند. به بیان دیگر انگلستان سرپرستی فلسطین را برعهده گرفت که به حکمرانان در این کشور روش کشورداری را آموزش دهد.
در این دوره، کسی که بنا بود آموزش دهنده حکومتداری و حفظ استقلال باشد کم کم خانه های مردم فلسطین را به روش ها و بهانههای مختلف
به اسرائیلیان بخشید. البته واقعیت ماجرا آن بود که توافق همکاری کشورهای غربی به رهبری انگلستان برای همکاری با اسرائیل برای غصب سرزمین فلسطین از سالها پیش صورت گرفته بود. در اثر این حمایتها و در اختیار قراردادن املاک و سرزمین فلسطین به اسرائیلیان، به تدریج اسرائیل شروع به تجاوز نظامی و اعلام موجودیت کرد و خود را مالک و متولی سرزمین فلسطین اعلام کرد.
این در حالی است که چنانچه پیش از این گفته شد حق مالکیت حقی نیست که به زور تفنگ و تیر گرفته شود و یا حقی نیست که کس دیگری غیر از مالک بتواند آن را ببخشد! در نتیجه به روشنی و گواه مسلم تاریخ این بارز ترین حقوق انسانی از مردم فلسطین غصب شده است و
در پی آن حق تعیین سرنوشت کشور فلسطین هم از مردم این سرزمین سلب و غصب شده است. پس روز قدس نماد حمایت از حقوق انسانی و مسلم مردم فلسطین است.
البته فعالیتها و اقدامات ناظر به روز قدس در کنار حمایت از حق، نوعی نهی از منکر هم تلقی میگردد. چراکه اسرائیلیها در این دوره ظلمهای بسیار زیادی را نسبت به مردم فلسطین به نمایش گذاشتند و تصاویر دلخراشی که بارها منتشر شده است گواه این موضوع است. در جهت مقابله با چنین رفتارهای وحشیانه ای و فارغ از هرگونه اعتقادات دینی
هر انسان با مشاهده چنین ظلم هایی نسبت به آن انزجار پیدا کرده و اکنش نشان میدهد و سعی میکند تا حد ممکن از حق مظلم دفاع کرده و در برابر ظالم بایستد. این دفاع از مظلوم ممکن است به شیوه کمک نظامی،
مالی یا حداقل اعلام مخالفت با ظالم و حمایت زبانی (لسانی) از مظلوم است.
در نتیجه روز قدس نماد حمایت از حق مظلوم، مقابله با ظالم و نماد حمایت از حقوق انسانی و بنیادین است که با تکرار آن مستمراً بر زایل نشدنی بودن حق و لزوم استرداد حق به صاحب آن تأکید میشود.
در سالهای اخیر با طرح پیشنهاد مضحک معامله قرن این تکلیف مضاعف میگردد. چراکه دولت ایالات متحده در تلاش است با اجرایی کردن طرح خود راه نیمه رفته انگلستان را تکمیل کرده و باز شاهد آن هستیم که به بهانه حمایت از حقوق طرفین! بجای اینکه حق مظلوم از ظالم ستانده شود درصدد هستند مظلوم را وادار به پذیرش و به رسمیت شناختن ظلم و بی حقی موجود نمایند. در حقیقت در این طرح امریکا در صدد است به قیمت پذیرش غصب بخشی از سرزمین فلسطین، بخشهای باقی مانده از این سرزمین را که هم اکنون نیز همچنان در اختیار خود فلسطینیان است در اختیار خودشان باقی بگذارد!
چنین وضعیتی به روشنی نمودار نوع نگاه کشورهای غربی به ملتهای اسلامی و مردم مسلمان بوده و ناکارآمدی مراجع بین المللی را بیش از پیش نمودار ساخته و مهر تاییدی بر لزوم وحدت و همگرایی کشورهای اسلامی به منظور حمایت واقعی از حقوق مردم مسلمان و کشورهای اسلامی است.