
دکتر علی بهادری جهرمی رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: وکلای مرکز وکلای قوه قضائیه با حضور در مراکز مشاوره حضوری در سراسر کشور به حدود
۲ میلیون نفر خدمات مشاوره حقوقی رایگان ارائه دادهاند.
وی افزود: مرکز وکلا در ۵ استان دفتر پاسخگویی مشاوره تلفنی دارد و مردم استانهای دیگر میتوانند با سامانه ۱۲۹ تماس بگیرند و از خدمات حقوقی این نهاد ملی ارائهکننده خدمات حقوقی بهرهمند شوند و از شهریور تا پایان دیماه سالجاری بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تماس تلفنی با سامانه ۱۲۹ برقرار شده که مردم از این طریق مشاوره حقوقی دریافت داشتهاند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه بیان کرد: مرکز وکلا محدودیتی برای ارائه خدمات معاضدتی ندارد، برای مثال یک وکیل در استان کرمان به تنهایی ۴۰۰ پرونده وکالت معاضدتی داشته است و در یک سال گذشته حدود ۷۰ هزار پرونده معاضدتی در سراسر کشور توسط وکلای مرکز مورد دفاع واقع شده است.
دکتر علی بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افراد چگونه میتوانند از وکیل معاضدتی بهرهمند شوند، گفت: اول خود مقام قضائی است که میتواند فرد را معرفی کند و دوم دفاتر مرکز وکلا که در مجتمعهای قضائی مستقر هستند تشخیص میدهند که چه کسانی میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند، همچنین خیریههای معتبر، کمیته امداد یا بهزیستی هم میتوانند افرادی که بضاعت مالی ندارند را معرفی کنند.
وی همچنین گفت: پروندهای در حوزه کودکان و نوجوانان وجود ندارد که به دادگاه برود و یک وکیل کنار آن کودک یا نوجوان نبوده باشد و خود را موظف میدانیم در پروندههای این قشر حضور فعال داشته باشیم.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: کانون وکلا حدود ۵۰ هزار و مرکز وکلا در حدود ۳۰ هزار وکیل دارد، طبق آمار خدمات معاضدتی مرکز وکلای قوه قضائیه ۳ برابر خدمات معاضدتی کانون وکلا است، یعنی
یک وکیل مرکز وکلا ۵ برابر یک وکیل کانون وکلا خدمات معاضدتی به مردم ارائه میدهد.
بهادری جهرمی همچنین در خصوص تربیت وکیل و جذب کارآموز گفت: امسال حدود ۸۵ هزار شرکتکننده در آزمون جذب کارآموز وکالت مرکز شرکت کردند که حدود ۷ هزار نفر از این تعداد به مرحله دوم که مصاحبه و تست شخصیتی است راه یافتند و مصاحبهها قرار بود از ۲۰ بهمن تا ۲۰ اردیبهشت انجام شود که به دلیل شرایط کرونا از ۲۰ بهمن شروع نشده و از حدود دو هفته دیگر مصاحبهها در سراسر کشور برای جلوگیری از شیوع کرونا شروع میشود.
وی در تشریح مرحله دوم آزمون پذیرش کارآموز وکالت ادامه داد: برخی افراد در مرحله دوم به دلیل ایرادات روانشناسی رد میشوند، برخی دیگر از افراد به دلیل اینکه ما شک میکنیم شاید در مرحله تست زنی تقلب کرده باشند
یا اصلاً تست زنهای خوبی هستند و علم کافی را ندارند رد میشوند برای همین است که میگوئیم آزمون یک مرحلهای (آزمون تستی) ناعادلانه است.
رئیس مرکز وکلا، تصریح کرد: پیشبینی میکنیم در خردادماه بتوانیم نتایج نهایی آزمون سال ۹۹ را پس از مرحله دوم اعلام نماییم.
بهادری جهرمی بیان کرد: حدود ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در آزمون پذیرش مشاور خانواده شرکت کرده بودند که از این تعداد ۲ هزار نفر به مرحله دوم راه یافتهاند.
وی در خصوص آزمون پذیرش کارآموز وکالت برای سالهای آتی گفت: در تابستان سال آینده نیز آزمون وکالت و هم آزمون کارشناسان رسمی برگزار خواهد شد مگر کرونا مانع آن شود که همه تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا
خواهیم بود.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوهقضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی و تلقی وکالت به عنوان کسب و کار گفت: من با تلقی کسب و کار از نهاد وکالت موافق نیستم اما نوع مواجهه من با این موضوع و نوع مواجهه کانون وکلا با آن کاملاً متفاوت است، کانون وکلا اعلام کردند اگر ظرفیت از آزمون وکالت برداشته شود بر تعداد وکلای بیکار اضافه میشود، اما من استدلالم این است که اولاً با این حد نصاب نمره جایگزین آزمون شود مشکلی ندارم اما به شرط آنکه ظرفیت کارآموزی را هم داشته باشیم که بتوانیم آموزش بدهیم و نظارت بر آن داشته باشیم و بتوانیم وکیل متعهد با آموزش صحیح تربیت کنیم.
وی اضافه کرد: در سالهای پیش کانون وکلا به وکیلی پروانه وکالت داده که حد نصاب نمره را کسب نکرده و فقط به دلیل خالی بودن ظرفیت به او پروانه وکالت دادهاند.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درخصوص معرفی مرکز وکلا به عنوان تنها نهاد ملی ارائهدهنده خدمات حقوقی در سراسر کشور تصریح کرد: ما در مجموع کشور ۲۵ نهاد منطقهای یا با تصامح میشود، گفت استانی وکالت داریم، یعنی ۲۵ کانون وکلا داریم که هر کانون در یک استان است، حالا برخی نیز علاوه بر استان خود استان دیگری را شامل میشود مانند کانون استان فارس که استان کهگیلویه و بویراحمد را هم شامل میشود که این کانونها فقط در حوزه استان خود میتوانند پروانه صادر کنند و نظارت انتظامی داشته باشند. ۳۱ کانون کارشناسان نیز داریم که آنها هم نهاد منطقهای هستند، آن هم در کانون خود میتوانند پروانه بدهند و یا نظارت انتظامی داشته باشند. هم زمان مجموعهای به نام مرکز وکلا داریم که در تمام نقاط کشور میتواند اعطای پروانه کند و در تمام نقاط کشور نیز میتواند نظارت انتظامی داشته باشد. مرکز وکلا نهاد ملی وکالت است و کانون وکلا نهاد منطقهای وکالت است. مضاف بر این ما تنها نهادی که در کشور، هم خدمات وکالت ارائه میدهد و هم خدمات کارشناسی و تمام ۲۵ کانون وکلا اگر جمع شوند فقط میتوانند خدمات وکالتی ارائه دهند، ۳۱ کانون کارشناسان اگر روی هم جمع شوند فقط میتوانند خدمات کارشناسی ارائه دهند، نمیتوانند هر دو خدمت را به مردم ارائه دهند. ما نه تنها هردو را ارائه میدهیم بلکه خدمات مشاوره خانواده نیز ارائه میشود. لذا مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده تنها نهاد ملی ارائهکننده خدمات حقوقی در سراسر کشور است که خدمات وکالتی- کارشناسی و مشاوره خانواده ارائه
میدهد.
وی اضافه کرد: زمانی که ما گفتیم نهاد ملی وکالت هستیم، کانون هم اعلام کرد که کهنترین نهاد وکالت در کشور است، درست میگویند آنها کهنترین نهاد وکالت و کارشناسی هستند، به ما برنمیخورد و خیلی هم از این موضوع خوشحال هستیم. ما یک نهاد جوان و پویا هستیم در کنار یک نهاد پر ریشه، پرسابقه، کهن، جاافتاده فعالیت میکنیم که البته ما نیز به ارائه خدمات خود افتخار میکنیم.