
رئیس هیت مدیره مرکز وکلای اردبیل گفت: هدف مرکز وکلای آذربایجان شرقی خدمات بهتر و مطلوب در شان و منزلت
وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده و از همه مهمتر مردم است.
به گزارش روابط عمومی مرکز وکلای استان آذربایجان شرقی، علی آقاپور در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد:
دوره هیات رئیسه چهارم مرکز در اردیبهشت سال جاری با حضور دکتر خلیل اللهی ریاست کل دادگستری استان و دکتر فیض الهی معاون دادگستری وهاشم زاده رئیس حفاظت اطلاعات شروع به فعالیت کرده است. وی از خدمات هیات رئیسه سوم به خاطر تمام خدماتی که در دوره قبلی به اعضای مرکز داشتند، تشکر کرد.
رئیس مرکز وکلای آذربایجان شرقی گفت: تلاش بنده و همکاران هیات مدیره جدید این است تا بتوانیم همکاری با ارگانها وسازمانهای دیگررا تسهیل نموده تا سایر نهادها بتوانند ازخدمات مشاورهای در بحث حقوقی از ظرفیتها و پتانسیل این مرکز بهره مند شوند.
آقاپور اظهار داشت: هیات رئیسه جدید نزدیک دوماه است که فعالیت خود را شروع کرده ودر این مدت کوتاه جهت کرامت وکلا با برخی ارگانها قرارداد و تفاهم نامه امضا نموده است. تشکیل نهاد صلحی نسبت به شکایات واصله بر علیه وکلا گام بلندی را در اهتمام امر سازش در روند رسیدگی پروندهها برداشته شد که خوشبختانه تاثیر بسزایی داشته است. همچنین، امضای موافقتنامه با نیروی انتظامی استان در عدم بازرسی وکلا در مراجعه به کلانتریها با ارائه کارت شناسایی تردد داشته باشند و امضاء تفاهم نامه با بیمارستان شهید محلاتی تبریز جهت ارایه خدمات درمانی به وکلا و خانوادههای آنان تا بتوانند در زمان حضور در این بیمارستان با خیال آسوده خدمات مطلوب را دریافت نمایند.
وی گفت: در دیدار با مدیر کل آموزش و پرورش و امضاء تفاهمنامه در راستای ارایه مشاوره رایگان واعمال تخفیف به فرهنگیان استان در خصوص کارهای حقوقی و نیزامضای تفاهم نامه با مدیریت هتل پارس تبریز در جهت ارایه خدمات رفاهی برای تمامی همکاران وابسته به مرکز وکلا ،کارشناسان و مشاوران خانواده که با تخفیف ویژه صورت میپذیرد.
رئیس مرکز وکلا اظهار داشت: به خاطر عدم شیوع و گسترش بیماری کرونا ویروس، برگزاری کلاسهای کارآموزان وکالت به صورت آنلاین از طریق فضای مجازی صورت می گیرد و نیز اینکه هفتمین مرحله مصاحبه آزمون وکالت سال ۹۸ مرکز وکلای قوه قضاییه که به مدت سه روز در هتل پارس ائلگلی تبریز برگزاری شد و در این مرحله، ۱۴۱۰ نفر از قبول شدگان در آزمون وکالت سال ۹۸ مرکز وکلای قوه قضاییه با حضور ۹۰ نفر از اساتید دانشگاه، قضات و وکلای برجسته کشور در سه بخش علمی، فقهی و روانی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفتند و مصاحبه آزمون وکالت مرکز وکلا قبلا بصورت متمرکز در تهران برگزار میشد اما از امسال با تقسیم کشور به هفت منطقه بصورت غیرمتمرکز در مراکز یکی از استانهای مناطق هفتگانه برگزار گردید.
نشست مشترک رئیس کل دادگستری اردبیل، دادستان مرکز استان و معاون برنامه ریزی
دادگستری با مدیران عامل بانکهای اردبیل به منظور کنترل و کاهش پروندههای بانکی برگزار شد. ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان اردبیل در این نشست اظهار کرد: این نشست با توجه به سیاستهای کلان قوه قضائیه و در راستای کاهش ورودی پروندههای حقوقی به محاکم برگزار گردید.
وی با اشاره به گستردگی و حجم کار بانکها گفت: در ارایه خدمات بانکی به مردم اولویت اصلی و مهم، حرکت بر مدار قانون و تلاش برای کاهش زمینههای بروز اختلافات به ویژه در امر ارایه و بازپرداخت تسهیلات بانکی باید باشد.
رئیس کل دادگستری اردبیل نهادینه کردن این امر را که در جامعه همه بانکها به طور واحد و مشخص از بخشنامههای بانک مرکزی در ارایه تسهیلات و دریافت سود و جرائم استفاده کنند، مطلوب دانست و گفت: همه بانکها طبق قوانین و مقررات به طور مشخص از بخشنامه بانک مرکزی استفاده می کنند و مسلما مشاهده هرگونه تخلفی در این خصوص با برخوردهای قاطع قضایی همراه خواهد بود.
عتباتی بر لزوم ایجاد واحدهای مشاوره ای بانکی به منظور آگاه سازی مردم از قوانین و الزامات بانکی، استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف، شفافیت در محاسبه نحوه سود و جرائم و لزوم تکریم بیش از پیش مشتریان و فعالان اقتصادی تاکید کرد.
طباطبایی دادستان مرکز استان هم در این نشست بر لزوم استعلام وضعیت مشتریان بانکها قبل از ارایه تسهیلات به آنان به منظور احراز اهلیت و صلاحیت افراد و نیز لزوم نظارت دقیق و مستمر بر زیر مجموعهها به منظور انجام احسن امورات و پیشگیری از بروز تخلفات و جرائم تأکید نمود.
ابراهیمی معاون برنامه ریزی دادگستری استان هم با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۸ هزار و پانصد فقره پرونده در امور مرتبط بانکی وارد محاکم قضایی استان شده است گفت: از بسیاری از این اختلافات میتوان با اتخاذ تدابیر صحیح و البته به موقع پیشگیری کرد.
افزایش یک میلیارد تومان کمک مردم به ستاد دیه
مدیر کل دادگستری اردبیل گفت: مردم نیکاندیش استان اردبیل در یک سال اخیر بیش از یک میلیارد تومان افزون بر سالهای گذشته به ستاد دیه برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کمک کردهاند.سیدناصر عتباتی در دیدار با اعضای هیئت امنای موسسه خیریه ائمه اطهار(ع) در اردبیل اظهار کرد: در این شرایط سخت و تنگنای مشکلات اقتصادی فعالیت مجموعههای خیریه در حمایت از نیازمندان و مستضعفان بسیار تاثیرگذار است که در همین راستا پویش عظیم کمک مومنانه را در ماههای اخیر شاهد بودیم. وی خاطرنشان کرد: مردم استان با وجود شرایط خاص کرونا و مشکلات اقتصادی در جامعه همواره حامی نیازمندان بودند و برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد نیز کمکهای خوبی انجام شده که ۷۰ درصد رشد را نشان میدهد.
عتباتی گفت: در سایه این فرهنگ ارزشی است که آسیبهای اجتماعی و تنش در جامعه کاهش مییابد و ما شاهد تامین سلامت عموم هموطنان و کمک به نیازمندان واقعی هستیم. وی فعالیت موسسه خیریه ائمه اطهار را در نگهداری کودکان زیر سه سال و توانمندی زنان خشونتدیده ارزشمند توصیف کرد و افزود: امیدواریم مسئولان را به ویژه نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد یاریگر این مجموعه بوده و مددجویان خود را برای ارائه مشاورههای تخصصی به این مجموعه ارجاع دهند وی بیان کرد: دادگستری استان اردبیل نیز در رفع موانع و مشکلات پیش روی این مجموعه در کنار هیئت امناست و سعیمان بر این است تا این موسسه را در راستای ارائه خدمات کیفیتر کمک کرده تا بساط فقر و نداری در جامعه برچیده و به تبع آن آسیبهای اجتماعی نیز کاهش یابد.
به منظور بررسی مسائل و مشکلات حوزه های قضایی نشست فصلی روسا و دادستانهای حوزههای قضایی برگزار گردید.
در این نشست احمدرضا بهرامی رئیس کل دادگستری با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در دیدار ویدئویی با مسئولان قضایی کشور اظهار داشت: آنچه که رهبر فرزانه انقلاب برای تحول در دستگاه قضایی توصیه فرمودند روشنگری در خصوص مبانی احیاء حقوق عامه، شناسایی بسترهای فساد زا در درون و بیرون از قوه قضائیه و نیز توسعه فعالیتهای هنری و رسانه ای در قوه قضائیه به منظور معرفی و شناساندن فعالیتها و عملکرد مجموعه دستگاه قضایی به مردم بود. وی افزود: بر اساس این منویات و رهنمودها همه ما موظفیم تا ضمن بهره گیری از تمامی ظرفیتها، برای خدمت به مردم و ارتقاء شأن و جایگاه دستگاه قضایی در جامعه تلاش نمائیم.
بهرامی یکی از نکات مهم در عرصه خدمتگزاری را تعامل منطقی مقامات قضایی با مدیران دستگاههای اجرایی عنوان کرد و گفت: علیرغم آنکه قاضی در کار خود مستقل است و باید شأن و منزلت وی حفظ شود اما این موضوع نباید تعامل و ارتباط حرفه ای ایشان با همکاران و به ویژه مسئولان دستگاههای اجرایی را تحت الشعاع قرار دهد چرا که هدف خدمت به مردم است و نتیجه این تعاملات نیز نباید چیزی جز حل مشکلات مردم و کسب رضایتمندی آنها باشد.
رئیس کل دادگستری استان یکی از اصول مهم در ارتقاء راندمان کاری یک سازمان را نظارت مدیر بر زیر مجموعه عنوان کرد و تصریح نمود: لازم است کلیه مسئولان حوزه های
قضایی استان به صورت مستمر بر مجموعه تحت امر خود نظارت داشته و به صورت مستمر از کلیه واحدها و به ویژه شعب دادگاهها بازدید و سرکشی انجام دهند.
بهرامی همچنین با تأکید بر لزوم برخود قاطع مسئولان قضایی با متجاوزان به آرامش و امنیت مردم خاطر نشان کرد: متأسفانه در استان ما جرم سرقت مستوجب تعزیر رتبه اول را در میان سایر جرائم داراست و این مهم می طلبد تا همانگونه که همکاران قضایی ما در زمینه حبس زدایی و اعمال مجازاتهای جایگزین حبس فعالیت دارند برای مقابله با اراذل و اوباش و متجاوزن به حقوق شهروندی مردم نیز با جدیت و بدون هیچ گونه ترحمی تلاش نمایند.در این نشست عبدالرضا علیمحمدی دادستان مرکز استان نیز با تأکید بر توجه روسا و دادستانهای استان برای مقابله سریع و موثر با جرائم به ویژه جرائم سنگین از زحمات و تلاشهای ایشان در جهت مبارزه با فساد و رسیدگی به مطالبات مردم تقدیر کرد.